אנדומטריוזיס 2017-03-21T10:12:02+02:00

אנדומטריוזיס

מה הוא אנדומטריוזיס ?

זוהי הפרעה בהיבט ההורמונאלי והיא תלויית אסטרוגן. (נקראת גם וסת הפוכה) שבה הרקמה הדומה לרירית הרחם -אנדומיטריום– גדלה מחוץ לרחם בצמוד לאיברים אחרים. מגיעות אלי תלמידות עם חשד או אבחון- וסבלן הוא רב.

מה הם התסמינים של אנדומיטריוזיס?

התסמינים וההשלכות יכולים להיותאי פוריות, כאבי אגן כרוניים, כאבי בטן חזקים, דימום מחזורי מפי הטבעת\כיס שתן, תסמינים של מערכת העיכול (בדומה למעי רגיז) שלשול במועד הוסת, כאבים עמוקים ביחסי מין, דימום כבד, כאבי גב, עייפות כרונית, ציסטות בשחלות חסימת איברים ועוד..

כיצד  שיטת דרך אגן תעזור לך להתמודד עם הכאב שלךאיך אני יכולה לעזור?

♥ התרגול יותאם למצבך האישי והמשתנה בכל יום בחודש סביב המחזוריות ♥ גופך יפנים סדר ודפוסים חדשים להתמודדות עם הכאב שלך♥ התנוחות המשקמות כוללות מנחים שונים של האגן וישפיעו על האיזןן ההורמונלי שלך ♥ הכאב יופחת ואף סף הכאב ישתנה♥תעזרי לגופך, לא רק בשלב הכאב, אלא סביב המחזוריות וכך תמנעי החמרה והצטרפות של כאבים אחרים או מצב של כאב כרוני .

 

♥ תתרגלי להרגיש טוב.

גם תנוחה אחת ביום תעשה את ההבדל

תנוחת יוגה טיפולית מומלצת לאנדומטריוזיס

מה הסיבה להתפתחות האנדומטריוזיס?

עד היום הרפואה לא מצאה סיבה לתהליך הפתולוגי המוזר הזה, בו  נמצאת רקמת אנדומטריום (רירית) מחוץ לרחם (הרקמה נמצאת לרוב באגן אולם יכולה להיות בכל מקום בגוף) כשבמצב רגיל אמורה להמצא רקמה זו בתוך הרחם. זוהי תופעה שכיחה(10% מהנשים) היא כרונית ותלויה באסטרוגן. (יכולה להיות גם א-סימפטומתית).

איך מתפתח אנדומטריוזיס?

"וסת הפוכה" – תאים מהאנדומטריום עוברים בזמן הוסת דרך החצוצרות, לתוך חלל האגן, שם תאים אלה נצמדים לאיברים אחרים. זו תופעה שיכולה להתרחש אצל כל איזה אך מערכת החיסונית יודעת לטפל בזה ללא הופעת תסמינים ולכן לא כולן מפתחות אנדומטריוזיס . זהו תהליך הפוך, מנוגד לטבע הפועל בסנכרון, "לא מתים" ממנו- הוא שפירי. התאים האלו משגשגים ו"דואגים" להזרמה של דם אליהם ואסטרוגן דרך דרכי הלימפה ומחזור הדם. בכל "ווסת" בעצם מתרחש דימום "חוץ רחמי", בדרך כלל באגן (ישנם גם מקרים מוזרים כמו באף , ריאות, מוח ועוד)  כיוון שרקמת האנדומטריום רגישה לשינויים הורמונלים כמו ריריית הרחם. וזהו בעצם דימום שלא מתפנה, היוצר כליאה של עצבים, הצטלקויות והדבקויות, המוקדים בהם נמצאת הרקמה האנדומטרית מייצרים חומרי דלקת וחומרים מגרי כאב. אלו יכולים להיות מוקדים קטנים , אך הכאב הוא כאב חזק מספיק , כדי לשבש את חייך!

מה הטיפול הקונבנציוינלי?

הטיפול הרווח באנדומטריוזיס כיום ברפואה הקונבנציונלית הוא נטילת תרופות באופן קבוע לדיכוי הורמונלי. אישה צעירה שתקבל טיפול מסוג זה תכנס לגיל המעבר בשנות ה-30 לחייה. יש לכך השלכות רבות.

מה הסיבוכיים הנפוצים של אנדומטריוזיס?

זוהי בעצם מחלה פרוגרסיבית, כך שעיכוב באבחנה ובטיפול יוביל להפרעות וכאבים נוספים, המחסור באסטרוגן יגרום להפרעות וכאבים כרוניים כמו "וולוודניה " יחד עם קושי בחדירה (וגיניסימוס), סכנה לאוסטאופרוזיס (במקרה של צעירות שנוטלות תרופות לדיכוי הורמונלי) ,מחלות אוטואימוניות, תת תריסיות , פיברומיאלגיה.

איך מאבחנים אנדומיטריוזיס?

איבחון חד משמעי ניתן רק בניתוח וביופסיה, היסטוריה ובדיקה, רגישות, עיבוי ליגמנטים, אולטרסאונד ,בדיקת דם Ca125.

אז מה הוא אנדומיוזיס? תופעה דומה ושונה, שבה רירית הרחםם נמצאת ב"איים" בתוך שריר הרחם וזה גורם להגדלה של השריר מסביב הרחם, שגדל והופך להיות רגיש ואז מתפתח כאב כרוני שכיחות :20-65% מהנשים ביטויים קלינים של אדנומיוזיס -ווסתות כבדות וכואבות, כאבים כרוניים. כיוון שגם כאן מקור ההפרעה הוא הורמונלי- הטיפול ביוגה טיפולית הוא באותן השיטות ותנוחות יוגה.

 

אם את אובחנת כסובלת מאנדומטריוזיס או מאנדומיוזיס – אני יכולה לעזור לך, דברי איתי .  050-2518779